#ajatus/thought, #koti/home, #sisustus/decor
Comments 2

Pienen kodin sisustusvinkit

Eilisen Helsingin Sanomissa oli artikkeli pienen asunnon sisustamisesta ja jutun innoittamana ajattelin jakaa muutaman oman vinkkini. Asumme vajaan 50 neliöin kaksiossa, joka vanhojen talojen tapaan on pohjaltaan ei-niin-tavanomainen, joten sisustusratkaisuissa on saanut käyttää hieman kekseliäisyyttä.

1. Pidä yhtenäinen värimaailma

Pieni asunto avartuu kummasti, kun tilasta toiseen värimaailma on yhtenäinen. Täysin monotoniseksi ei tarvitse heittäytyä, vaan yleensä 1-3 toistettua väriä vievät pitkälle. Meillä asunnon seinät on maalattu harmaalla, ja väriä terävöittävät napakka musta ja raikas valkoinen.

Harmaa-olohuone

2. Pois standardimitasta

Säilytysratkaisut ja kaapistot tuntuvat järjestään olevan todella syviä. Pienessä asunnossa tila on kortilla, ja yleensä kaapin syvyydestä voi säästää ilman että säilytystila kovasti pienenee. Onneksi nykyään esimerkiksi Ikeasta saa Pax-kaappisarjaa vain 35 senttimetriä syvänä. Eteisessä meillä on kaappi ko. syvyydellä, mutta jolla korkeutta on sitäkin enemmän. Tila kannattaakin hyödyntää kattoon saakka, jos vain voi. Myös keittiöön voi hankkia alakaapiston muulla kuin sillä standardimitalla, näin säästyy taas tilaa.

Kupit

3. Ajattele luovasti

Pienessä asunnossa luovuutta täytyy yleensä käyttää rutkasti, jos haluaa maksimoida käytettävissä olevan tilan. Muuttaessamme asuntoomme vaatesäilytykseen oli todella niukasti tilaa, koska olimme hankkiutuneet edellisen omistajan valtavista kaapistoista eroon. Alkoi näyttää sille, että joutuisimme laitattamaan vaatekaapin olohuoneen puolelle tai pahimmassa tapauksessa ahtaa sen parisängyn viereen makuuhuoneessa, jolloin pieni huone olisi täyttynyt entisestään. Kumpikaan vaihtoehto ei houkutellut!

Makuuhuoneessamme on hassu “nurkkaus”, jonne ei kuitenkaan saanut vaatekaappia koska sen yksi kulma oli vino ja kaappi olisi tököttänyt oudosti ulos. Joskus parhaat ideat kuitenkin syntyvät pakon edessä. Avopuolisoni törmäsi Ikean nettisivuja selaillessaan Stolmen -säilytysjärjestelmän (jos ette ole tutustuneet, Stolmenissa on kaksi “tolppaa”, jotka kiinnitetään lattiaan ja kattoon, ja joiden väliin voi vapaasti ripustaa vaatetankoja ja hyllyjä). Stolmen oli juuri oikea ratkaisu ongelmamme, sillä sen pystyi pystyttämään hassuun nurkkaukseen. Lattiasta kattoon ulottuvana se vetää hurjan määrän vaatteita. (Vilauksen tästä näette muuten pian tulevassa postauksessa).

4. Tyhjennä pinnat

Omaan itse hieman minimalistin vikaa, ja nautin siitä että liikaa tavaraa ei ole näkyvissä. Runsaamman tyylin ystäviä tämä vinkki ei varmastikaan palvele. Mutta jos olet kuten minä, liian tavaran ja koriste-esineiden karsiminen tuo ilmavuutta ja avaruutta kotiin.

Kasvit

5. Säilö muualle harvoin käytettävät tavarat 

Liittyen edellisiin säilytysvinkkeihin, harvoin käytetyt tavarat kannattaa reilusti säilöä kellarikomeroon. Jos tavarat lajittelee omiin, hyvin merkittyihin laatikoihinsa, niiden noutaminen säilytyksestä käy käden käänteessä. Pienessä kodissa myös ilmasta tyhjennettävät säilytyspussit säästävät hurjasti tilaa. Itse säilön niihin aina kesäksi talvivaatteet ja talveksi kesän hepenet.

Tässä oli viisi vinkkiäni, varmasti näitä voisi keksiä vielä vaikka kuinka lisää! Millaisia vinkkejä sinulla on pienen kodin sisustamiseen?

– Mirka

Ps. Makuuhuoneen syysmuutoksesta tulossa postausta pian!

Kuvat Pinterestistäni

This entry was posted in: #ajatus/thought, #koti/home, #sisustus/decor

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

2 Comments

 1. Rosa says

  Mistä olet löytänyt noin ihanan hyllyn? (tuossa kuvassa ikkunan edessä jossa kasvit kasvaa laseissa)

  Like

  • Rosa says

   Lisänä vielä: Mistäköhän voisi tuollaisen siis ostaa? :D

   Like

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s