#koti/home, #kylpyhuone/bathroom, #remontti/renovation
Comments 3

Vanhan peilioven kunnostus

Vanha ovi | Kauniit neliot

Asunnossamme on onneksi säilynyt kaikki alkuperäiset 20-luvun peiliovet. Yhteensä ovia on seitsemän kappaletta: kolme huoneiden välisiä ovia sekä neljä kiinteän kaapin ovea. Puolentoista vuoden aikana olemme pikkuhiljaa entisöineet ovia ja karmeja. Kylpyhuoneen ovi kuitenkin oli sen verran kulunut, että päätimme jättää sen kunnostamisen ammattilaiselle. Lisäksi kostean tilan ovena sen tulee kestää kosteutta paremmin kuin asunnon muut ovet.

Vanha ovi 3 | Kauniit neliot

Pyysin tarjouksia hieman eri paikoista ja päädyimme käyttämään Esan Puuteosta Orimattilasta. He tulivat hakemaan oven verstaalle kunnostettavaksi, toivat ja asensivat oven takaisin paikalleen sekä hioivat ja maalasivat karmit paikan päällä. Hyvää palvelua, ja mielestäni puusepänliike teki hienoa jälkeä pyyhkimättä pois oven historiaa.  Vanhan ilmeen kunnioittamiseksi emme halunneet paklata kaikkia kolhuja ja rakoja, vaikka ovesta olisi saanut kunnostamalla täysin uuden näköisenkin.

Vanha ovi 2 | Kauniit neliot

Ylin kuva on otettu makuuhuoneesta käsin. Kylpyhuoneen oven vasemmalta puolelta on käynti olohuone-keittiöön, oikealta eteiskäytävään. Koska eteiseen ei suoraan tule yhtään luonnonvaloa, oven muutos oli aika vaikea kuvauskohde, toivon mukaan saatte kuitenkin käsityksen lopputuloksesta!

Tässä vielä puhelimella napsaistu kuva ovista ennen projektia. Pieni parannus, eikö?

Ovet ennen

Kuvissa vilahtaa hieman myös yksi tulevista kunnostuskohteista, nimittäin vanha lautalattia, joka tulisi hioa ja käsitellä vaaleammaksi. Kaiken lisäksi makuuhuoneessa on muusta lattiasta eroava, uudempi parketti (lattian alta saattaisi löytyä myös alkuperäinen lautalattia, mutta emme ole sinne vielä kurkanneet). Haaveilen valkovahatusta lattiasta, mies tykkäisi enemmän vaaleasta puunväristä. Lattiaprojekti on sitten ensi kesän hommia…

Mutta nyt paljon lykätyn homman kimppuun eli siivoamaan vintti- ja kellarikomerot talvikuntoon (ugh)! Ihanaa sunnuntaita!

– Mirka

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

3 Comments

 1. Heippa! Uusi löytö tämä blogisi – jään lukijaksi bloglovinin kautta :) Ja hienoa, että kaikki vanhat peiliovet ovat säilyneet. Joskus on tosiaan parempi, ettei kaikkia koloja ja kolhuja täytetä ja yritetä tehdä uutta. Näin tehtiin myös anopilta saatujen (reilu 30 vuotta vanhojen) Artekin K65 -tuolien kanssa. Puuseppä sai niistä kuitenkin sen auringon polttaman kellertävän sävyn pois ja ilme raikastui kertaheitolla. (ovat koivuvaneria)

  Like

  • Hei, ja lämpimästi tervetuloa blogiini! Tuoliesi uudistaminen kuulostaa hyvälle, tiedätkö mitä metodia puuseppä tähän käytti? Meillä on muutama todella vanha aaltojakkara, jotka ovat vanhuuttaan kellastuneet ja kaipaisivat hieman freesausta. Ja pitää ehdottomasti tulla vastavierailulle blogiisi :)

   Like

   • Nyt en osaa tarkempaa tekniikkaa kertoa. Jakkaroita on muutamassa blogissa tuunattu itsekin. Tosin tällöin on käytetty reippaasti kittiä ja maalattu peittävällä maalilla päälle. Ja tervetuloa kurkkaamaan meille! :)

    Like

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s