#koti/home
Leave a Comment

Syksyinen omenahillo

Omenahillo | Kauniit neliot

Saimme viikonloppuna kaksi laatikollista omenia ja (koska niitä ei kaksi ihmistä saa mitenkään tuoreeltaan syötyä) tein eilen ensimmäisen satsin omenahilloa. Tuloksena oli kolme purkillista hilloa ja omenavuori joka ei vielä huomattavasti pienentynyt… eli projekti jatkuu viikonloppuna!

Olen käyttänyt Dansukkerin ohjetta hillon tekemiseen, mutta tässä ohje vielä omilla lisäyksilläni.

Syksyinen omenahillo 

1 kg omenoita

1 dl vettä

1 sitruunan mehu

puolikas pussi (500 g) hillosokeria

kanelia tai kanelitanko

Laita pilkotut omenat ja vesi kattilaan, ja purista sitruunan mehu sekaan. Lisää myös kaneli tai kanelitanko. Voit kuoria omenat jos haluat, itse olen vain paloitellut omenat reiluksi paloiksi kuorineen kaikkineen. Keitä 5–10 minuuttia. Jos haluat, voit tässä vaiheessa soseuttaa pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. (Jos käytit kanelitankoa, muista poistaa se tässä välissä). Vaahto kannattaa kuoria hillon pinnalta ennen purkittamista. Ohjeella tulee noin litra valmista hilloa.

Hillo säilyy parhaiten jääkaapissa / viileässä, hyvin puhdistetuissa purkeissa vaikka vuodenkin. Hillopurkkien alla olevan metallitarjottimen ostin eurolla kierrätyskeskuksesta viime viikonloppuna. Jokos teillä on omppusatoa hyödynnetty?

– Mirka

This entry was posted in: #koti/home
Tagged with:

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s