#eteinen/hallway, #inspiraatio/inspiration, #koti/home
Comments 2

Suunnitelmia eteiseen

Real Home for 91 Magazine

Eteinen on siinä mielessä kodin tiloista tärkein, että se huomataan ensimmäisenä sisään astuttaessa. Meillä tämä näkökulma on ollut hieman unohduksissa asunnon muita paikkoja laitellessa, mutta nyt kun oviprojekti on etenemässä sen viimeiseen vaiheeseen eli ulko-oven sisäpuolen maalaamiseen, ajattelin että eteisen sisustusta voisi samalla muutenkin hieman päivittää. Olen viime päivinä selannut ahkerasti Pinterestiä, josta olen pinnaillut kauniita ja toimivia eteisiä. Yllä olevassa kuvassa miellyttää tilan seesteinen tunnelma ja tämän kaltaista fiilistä haluaisin tuoda eteiseemme jollain tapaa.

Eteisemme on pitkänmallinen, kapea tila, jonka toisessa päässä (vinosti kulmassa) on ulko-ovi ja toisessa päässä sisäänkäynnit makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen. Ulko-ovelta katsottuna heti vasemmalla, huoneen päätyä vasten, on korkea ja simppeli Pax -peilikaappi. Oikealla ovat kaksi peräkäin asetettua kenkähyllyä, jotka toimittavat samalla laskutason virkaa, sekä musta avonaulakko. Vanha pinnatuoli palvelee kenkien laittajaa ja tavaroiden käsistään laskijaa vastakkaisella seinustalla.

House Doctor Artek Pappelina Ikea | Kauniit neliot

Olen pääpuolin tyytyväinen eteisen kalusteisiin, mutta kokosin tähän muutaman kalusteen ja sisustusesineen joita tila mielestäni kaipaisi. Artekin ritiläpenkistä olen haaveillut lähes siitä asti kun muutin kotoa pois, se sopisi kapeaan tilaan pinnatuolia paremmin. House Doctorin kello ja Stockmannin vaateripustimet toisivat hyödyllisyytensä lisäksi tilaan kuparinvärisiä yksityiskohtia. Pappelinan muovimatto olisi käytännöllinen kuraantuvassa tilassa. Peilikaappi kaipaa takkirekin sijaan enemmän ritiläkoreja, eli Komplement -koreja tulisi muutama hakea lisää. Tämän lisäksi jonkinlainen muistitaulu olisi kiva, ehkäpä liitutaulumaali pääsee jälleen käyttöön.

Ulko-oven sisäpuolen väri on vielä lopullisesti päättämättä. Eteisessä ei ole muuta ikkunaa kuin oven päällä porraskäytävään, joten tila on aika hämärä. Asunnon muut ovet ovat valkoiset. Tällä perusteella valkoinen väri olisi järkevä. Olen kuitenkin ihastunut ajatukseen tehostevärisestä ovesta, ja esimerkiksi musta, tummanharmaa tai (yllätyksenä itsellenikin!) postauksen ensimmäisen kuvan murrettu vedenvihreä kiinnostavat. Koska aikaa kestävät valinnat tulevat sisustuksessani ykkösenä, tummanharmaa on vaihtoehdoista tällä hetkellä ensimmäisenä. Sävynä voisi olla sama Tikkurilan Mantteli, jolla olemme maalanneet asunnon patterit, olemme pitäneet väristä kovasti.

Ovivaihtoehdot | Kauniit neliot

Olemmeko muuten ainoita joilla eteinen siivouspäivän jälkeen alkaa vääjämättä vajota kohti kaaosta? Tuntuu, että tila on lähinnä paikka, jossa säilytetään ulkoiluvarusteita, kuivataan pyykkejä ja kerrytetään erinäistä “sälää”, jolla ei ole muuta järkevää paikkaa. Tämä lisäksi eteisessä on tietenkin perinteinen sekasotku takkeja, pipoja, kaulaliinoja ja kenkiä. Toisaalta eteinen on läpikulkutila, jossa ei muuten erityisesti vietetään aikaa, joten ehkä sen kuuluukin olla hieman “hunningolla”. Kaltaiselleni perfektionistille tämä on kuitenkin iso pala nieltäväksi ;), joten toivon että saamme yllä mainituilla seikoilla tilaan hieman lisää tyyliä ja toimivuutta.

**

Ideas for our hallway. The front door should be painted from the inside and I’m currently thinking about different options. Dark gray is number one choice at the moment. Would like to update the space with some new items as well – something like a new rug, House Doctor wall clock and Artek bench.

– Mirka

Kuvien lähteet 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

2 Comments

  1. Kiitos kommentistasi blogiini. Tulin vastavierailulle, ihana blogi sinulla. Jään lukijaksi!

    Like

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s