#inspiraatio/inspiration, #valaistus/lighting
Comments 2

Louis Poulsen Doo-Wop

Poulsen Doo-Wop black | Kauniit neliot

Sunnuntaipäivän päätteeksi sain miehenkin innostumaan uuden keittiövalaisimen selailuun nettikaupoista. Shortlistalle päätyi niin Artekin 330S, aiemmassa kirjoituksessa käsittelemäni Tom Dixonin Beat kuin muutama Innoluxinkin (Kartiot, Tuomas mini) valaisin. Yllättävä nosto listalle oli näissä kuvissa esiintyvä Louis Poulsenin Doo-Wop valaisin, jonka itseasiassa mies bongasi Poulsenin valaisimiin mieltyneenä.

Poulsen Doo Wop gold 2 | Kauniit neliot

Itse en olisi ehkä heti ensi vilkaisulla kiinnittänyt huomiota tähän yksilöön, onhan se kovin moderni (vaikkakin jo 50-luvulla Tanskan laivastolle suunniteltu), jopa retroon kallellaan. Pinterestistä kuvia selailtuani silmää alkoivatkin kuitenkin miellyttää sen selkeän särmikkäät mutta leikkisät linjat ja tyylikäs yleisilme. Lisäksi oheisissa esimerkeissä valaisin on yhdistetty modernin rentoon tyyliin retrotoiston sijaan, eli ehkäpä Doo-Wop sopisi meillekin.

Poulsen Doo-Wop 2 | Kauniit neliot

Luulen että valaisin olisi luonnonvalon puutteesta kärsivässä keittiössä käytännöllinen, koska sen kartion muotoisesta sisäosasta valo suuntautuu niin alas kuin ylöspäin ja avartaa tilaa. Valaisimen väri hieman vain mietityttää: keittiömme on yleisilmeltään valkoinen ja vaaleanharmaa, joten olisiko siis valkoinen+valkoinen, valkoinen+tummanharmaa vai valkoinen+kultainen “se oikea”? Kultainen on suosikkini, mutta valitettavasti se ehkä karsiutuu pois hintansa vuoksi (se on muutaman sata euroa muita värejä kalliimpi). Vaiko sittenkin jokin muista alussa mainituista valaisimista, voi valinnan vaikeutta…! Minkä sinä ottaisit?

**

Another option for our kitchen: Louis Poulsen’s Doo-Wop pendant light.

– Mirka

Pics 1 & 3 Louis Poulsen, pic 2 here

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

2 Comments

  1. Maria says

    Kaunis tuo Doo-Wop! messinki-valkoinen ihana, mutta noista kahdesta muusta tuossa valko-harmaassa enemmän särmää. Hyvä jos valo tulee ylöspäinkin – sain muutama viikko sitten Tom Dixonin Beatit olkkarin kattoon ja niissä valo tulee vain alaspäin eli ovat lähinnä tunnelman luojat. Tosi tyylikäs ja kiva tämä sun blogi! T. Maria :)

    Like

    • Kiitos Maria, kiva kun kävit :) Tosi hyvä kommentti noista Tom Dixonin Beateista, arvelinkin että niiden valo saattaa olla liian “hämyisä” keittiöön missä pitää kuitenkin nähdä tehdä ruokaakin. Mies on myös tuon tummanharmaa+valkoisen Doo-Wopin kannalla, joten saas nähdä kääntyykö minunkin mielipide sinne suuntaan… meinattiin viikonloppuna käydä katsomassa näitä ihan livenä, jospa se helpottaisi päätöksentekoa!

      Like

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s