#keittiö/kitchen, #koti/home, #valaistus/lighting
Leave a Comment

Artek A333 valaisin / pendant lamp

Artek A333 valaisin pendant lamp | Kauniit neliot

Pääsen vihdoin esittelemään meidän keittiön uuden valaisimen – Artekin A333:n! Tosiaan pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyimme miehen kanssa – hieman yllättävästi – tähän Artekin malliin. Yllättävästi siksi, etten ollut ennen törmännytkään missään tähän yksilöön (olisiko tuotanto vasta aloitettu uudelleen?), mutta Stockmannin valaisinosastolla kierreltyämme olin ihan rakastunut.

A333 -valaisimen suunnitteli Alvar Aalto 50-luvulla, ja se tunnetaan muotonsa takia myös lempinimellä ‘Nauris’. Itseäni miellyttää valaisimen ajaton muotoilu sekä valaisu sekä ylös- että alaspäin. Näissä kuvissa se ei näy, mutta lampun päällä ollessa valoa siivilöityy siis myös yläosan lieriöistä. Lisäksi valaisin sopii monenlaisiin tiloihin, voi olla että seuraavassa asunnossa se on käytössä muualla kuin keittiössä. Luulenpa siis, että tämä valaisin kulkee mukanamme vielä pitkään!

Artek A333 valaisin pendant lamp 3 | Kauniit neliot

Lopullisella shortlistalla tämän kanssa oli siis Poulsenin Doo-Wop ja ikisuosikkiniArtekin A330. A330 ei kuitenkaan olisi ehkä valaissut tilaa tarpeeksi ja Doo-Wop oli ehkä kuitenkin liian futuristinen omaan makuuni. Lisäksi vaakakupissani painoi hieman myös se, että tätä valaisinta en ole nähnyt paljoakaan blogeissa tai lehdissä, eli siihen ei ole valmiiksi jo “kyllästynyt”.

Artek A333 valaisin pendant lamp 2 | Kauniit neliot

Samalla muuten hieman näkymää meidän keittiöön, en olekaan sitä vielä täällä blogin puolella esitellyt. Meidän avokeittiö on ihan ‘tavallinen keittiö’, valitettavasti ei siis mikään viimeisimpien trendien mukainen kodin keskipiste. Silloin kun muutimme asuntoon halusimme lähinnä päivittää sen pinnat ja niimpä vaihdoimme vain kaappien ovet, tasot ja liesituulettimen uusiin. Lisäksi hankimme astianpesukoneen. (Täältä voit kurkata mille keittiö näytti ennen, kuva myynti-ilmoituksesta). Vaikka tykkäämmekin kodistamme paljon, tämä ei kuitenkaan ole mikään loppuelämän asunto ja emme siksi halunneet keittiöön satsata useita tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja. Mutta seuraavaan kotiin sitten ehkä se unelmien keittiö ;)

Mutta, mitäs olette mieltä ‘Nauriista’?

**

Our new kitchen light – Artek’s A333 pendant lamp designed by Alvar Aalto. Also showing our kitchen in the blog for the first time. We have renovated it on a small budget by replacing doors and worktops and with new cooker hood, you can see how it used to look here. Maybe one day I will get my dream kitchen…

– Mirka 

Seuraa blogia Bloglovinissa / Follow blog on Bloglovin

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s