#koti/home, #olohuone/livingroom, #sisustus/decor
Leave a Comment

Vanhan nojatuolin entisöinti / Restoring old armchair

Vanhan nojatuolin entisöinti / Kauniit neliöt

Vanhan huonekalun entisöiminen uuteen uskoon tukee ajatustani klassisesta ja ekologisesta designista. Jo pitkään olen halunnut kirjoittaa vanhojen nojatuolien kunnostamisesta, ehkäpä postaus saattaisi auttaa joitakin asiaa harkitsevia.

Saimme nämä kaksi 50-luvun nojatuolia lahjoituksena ihanilta ystäviltämme viime kesänä. Nojatuoleissa oli tuolloin (ei varmaankaan alkuperäinen, mutta vanha) sinapinkeltainen samettiverhoilu. Verhoilu oli melko kulunut ja tuolit tuoksahtivat hieman ummehtuneelle, ehkä niitä oli jossain vaiheessa säilytetty kellarissa. Päätin siis verhoiluttaa tuolit uudelleen.

Vanhan nojatuolin entisöinti 2 / Kauniit neliöt

Vanhan nojatuolin entisöinti ei kuitenkaan ole aivan ilmaista puuhaa ja siksi en heti vienyt niitä lähimpään verhoiluliikkeeseen. Käännyin sen sijaan googlen puoleen, ja etsin sekä kilpailutin eri verhoomoja ja puusepänliikkeitä ahkerasti. Tarjouspyynnön laitoin sähköpostilla, jossa minulla oli tuolin mitat sekä muutama kuva, jotta liikkeen olisi helpompi arvioida työn määrää. Kysyin samalla arvion kankaan menekistä, jota lähes järjestään arvioitiin menevän 3-4 m kahteen tuoliin yhteensä. Kankaiden metrihinnat liikkuvat 40-150 € välillä, ja asiakas toki tietenkin valitsee kankaan itse haluamastaan hintaryhmästä. Näissä tuoleissa myös tuolien toppaukset piti vaihtaa, jotta ummehtuneesta hajusta päästäisiin.

Loppujen lopuksi kysyin tarjousta melkein kymmenestä liikkeestä ja hintahaitari oli suuri! Edullisin hinta per tuoli oli 250 € (+kangas) ja kallein 710 € (+kangas)! Eli hintaeroa halvimman ja kalleimman vaihtoehdon välillä oli lähes 500 €/kpl, ja kun verhoilutettavana oli kaksi tuolia hinnalla oli todellakin väliä. Kannustan siis jokaista entisöintiä harkitsevaa kysymään tarjousta ainakin muutamasta eri liikkeestä. Jos et omista autoa, myös kuljetuspalvelua kannattaa tiedustella, sillä joissakin paikoissa se sisältyy hintaan.

Vanhan nojatuolin entisöinti 3 / Kauniit neliöt

Hinnan ja osaamisen perusteella valitsin itse Verhoomo Julkistilan Helsingin Munkkivuoressa. Liikettä pitää herttainen vanha herra ja myös muut työntekijät olivat erittäin mukavia. He ovat verhoilleet muun muassa Eduskuntatalon tuolit ja muita vanhojen julkisrakennusten huonekaluja, tietenkään yksityisten ihmisten huonekaluja unohtamatta. Heidän tarjouksensa oli  myös edullisin ja kuljetus kumpaankin suuntaan sisältyi hintaan.

Kankaaksi valitsin paikan päällä Lauritzonin Simply Modern -malliston Star-kankaan, joka on 40 000 martindalen (hankauskesto) polyester-akryyli-puuvillasekoitekangas. Kangas näyttää kivan eläväpintaiselle, ja valosta riippuen enemmän vaaleanharmaalle ja välillä enemmän sinertävälle. Sen pitäisi olla myös hyvin kestävää, ja ainakaan tähän mennessä kankaassa ei näy minkäänlaista kulumista.

Vanhan nojatuolin entisöinti 4 / Kauniit neliöt

Tuolien verhoiluun meni kolmisen viikkoa ja sitten tuolit tuotiin takaisin meille kotiin. Oli mahtava fiilis vastaanottaa totaalisen muuttuneet, raikkaat ja ehjät tuolit ja ottaa ne käyttöön! Verhoomon työnjälki oli erinomaista ja huolellista. Kunnostettu huonekalu on uniikki eikä samanlaista todennäköisesti tule muualla vastaan. Olen siis enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen! Nykyään nojatuolissa on meidän molempien lempipaikka, onneksi niitä on kaksi.

Oletko sinä harkinnut vanhan huonekalun kunnostamista tai jo pelastanut jonkin vanhan aarteen? :)

**

Our refurbished 1950’s armchairs. Love them so much!

– Mirka

Seuraa blogia Bloglovinissa / Follow blog on Bloglovin

This entry was posted in: #koti/home, #olohuone/livingroom, #sisustus/decor

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s