#inspiraatio/inspiration, #koti/home, #sisustus/decor
Comments 4

Vuoden 2015 sisustushankinnat

Vuoden 2015 sisustushankinnat : Kauniit neliöt

Pics 1 , 2, 3, 4

Kokosin kollaasiin hieman ideoitani tämän vuoden mahdollisista sisustushankinnoista. Mahdollisista siksi, että tapaan joskus muuttaa mieltäni nopeastikin tai keksiä paremmankin idean, eli aika näyttää mitä näistä meille oikeasti päätyykään. Ainahan sitä kuitenkin saa suunnitella ja haaveilla!

1. Louis Poulsenin Panthella-valaisin (tai vastaava)

Olohuoneen pieni sivupöytä, joka näkyy kuvan alareunassa vasemmalla, kaipailee valaisinta väliaikaisen mustan hehkulamppuhökötyksen tilalle. Louis Poulsenin Panthella toisi 70-luvun muotoilullaan mielestäni kivaa kontrastia ohutreunaisille tauluille ja 50-luvun siroille nojatuoleille. Otsikossa on sana vastaava, koska mielelläni löytäisin Panthella-tyylisen valaisimen myös kirpputorilta, mutta jos ei niin Poulsenin versio on klassikkona oikein käypä vaihtoehto.

2. Sisustusesineet 

Georg Jensenin Precious-kynttilänjalka toimittaa tässä sisustusesineen esimerkkiä. Olen karsinut asunnostamme viimeisen vuoden aikana paljon epämääräistä purkkia ja purnukkaa piiloon ja tasot alkavat olla tarpeettomankin tyhjät. Tunnistan itsessäni hieman minimalistin vikaa mutta muutama esine saa esilläkin olla. Haluaisin siis löytää jokusen kivan esineen koristamaan lipastonpäällisiä. Nämä voisivat myös mielellään löytyä kirpputorilta tai vanhan tavaran liikkeestä tai jostain reissusta.

3. Värikkäät (kröhöm) tekstiilit 

Rakastan mustaa, harmaata ja valkoista mutta olen nyt alkanut kaivata kotiin niiden rinnalle hieman väriä ja kuviotakin. Edelleenkin varmaan pysytellään murretussa väripaletissa, mutta hieman tämän musta-valkoinen-harmaa epäväritrion ulkopuolellekin voisi uskaltautua. Missonilla on hauskoja geometrisiä tekstiilejä värikkäissä (muttei liian värikkäissä) kuoseissa. Tummat sävyt, kuten tumma turkoosi ja tummansininen inspiroivat nyt myös kovasti.

4. Musta vitriinikaappi 

Tästä kirjoittelinkin jo aiemmin täällä. Olen sen jälkeen kolunnut pk-seudun sisustuskauppoja sekä seurannut nettihuutokauppojasilmä kovana. Kaappi tulisi kuvassa juuri tuohon sohvan taakse. Eiköhän se jossain vaiheessa tärppää!

Ja ekstrana…

Bertoia Side Chair

Pic Knoll

5. Bertoia Side Chair 

Tämä tuoli kromin värisenä olisi aivan unelma. Pitänee avata säästötili tätä varten tai yrittää kärkkyä sitä vintagena. Hieman vain hirvittää, että miten sen aidon osaisi tunnistaa eli olisiko kuitenkin parempi säästää ja hankkia uutena. Voi siis olla että tämä on enemmänkin vuoden 2020 sisustushankinnat listalla!

Millaisia juttuja teidän haavelistalta löytyy tälle vuodelle? Olisi tosi hauska tietää :)

**

Some things on my decor wish list at the moment.

– Mirka

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

4 Comments

    • Kiva kun kävit Jonna! Nuo Side tuolit ovat kyllä myös mustana upeat, toivon että sinunkin haaveesi toteutuu! :)

      Like

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s