#koti/home, #kylpyhuone/bathroom
Leave a Comment

Kylpyhuoneestamme / About our bathroom

Kylpyhuonettamme en olekaan kuvannut blogiin ja siihen on syynsä – olen kokenut, että alle kahden neliön peruskylppärissä ei ole paljoakaan annettavaa blogimaailmalle. Nyt kun edessä on kylpyhuoneen lattian uudelleen laatoittaminen, ajattelin että ehkä kylppäriä voisi muutenkin samalla hieman päivittää ja piristää. Ehkä sitten se tarjoaa materiaalia tänne bloginkin puolelle… ;)

Eli tilanne kylpyhuoneessa on se, että lattian laatoitus alkaa olla jo aikansa elänyt ja muutama laatta on osoittautunut olevan huonosti kiinni. Laatoituksen kunto kuuluu osakkaalle mutta vesieristys taloyhtiölle, ja onneksi tekninen isännöitsijä tulikin pian tarkastamaan lattian. Diagnoosina oli laattojen uudelleenkiinnitys, jotta pelättyä kosteutta ei vaan pääse lattian alle. Taloyhtiön ehdotus oli purkaa vanhat laatat pois ja asentaa ne paremmin uudelleen, mutta onneksi kysyin voimmeko samalla vaihtaa koko laatoituksen uuteen. Tämä kuulemma onnistuu, kustannamme vain uudet laatat ja osuutemme töistä.

Nykyiset lattialaattamme ovat vaaleansinistä 5×5 laattaa, johon aika on patinoinut tuhruisen kerroksen. Myös saumalaastit ovat harmaantuneet ja lattia kokonaisuutena näyttää aika kuluneelle, joten todella hyvä että tässä yhteydessä saamme laatoituksen päivitettyä. Kylppärin seinälaatat ovat kiiltäväpintaista 10×10 valkoista laattaa ja kalusteet hyvässä kunnossa, joten niille ei tässä yhteydessä tehdä mitään.

yellowtrace_Laderfabriken-Apartments_Stockholm-Sweden_06

Pic Yellowtrace

Mutta tämä asettaakin sitten uusia haasteita kaltaiselleni laatta-rookielle! En ole vielä koskaan joutunut laattaostoksille, joten laattojen valinnassa onkin sitten pähkimistä. Heti suunnistin tietenkin Pinterestiin. Musta tai tummanharmaa kuusikulmainen laatta oli ensimmäinen ajatukseni lattian laatoituksesta. Musta toisi mielestäni kivaa kontrastia seinien ja kalusteiden valkeudelle. Ja ehdottomasti saumausaineen tulisi olla laatoituksen väristä, kuten yllä olevassa kuvassa. Ainakin Pukkilalta löytyisi sekä mustaa että tummanharmaata kuusikulmaista laattaa mattapintaisena.

Elisabethheier

Pic Elisabeth Heier

Toinen vaihtoehto, joka on aika samoilla linjoilla edellisen kanssa, olisi pienempi, mosaiikkimainen kuusikulmainen laatta. Tässä kuvassa sitä on käytetty seinällä, mutta ymmärtääkseni vastaavaa voi ihan yhtä hyvin laittaa myös lattiaan. Tässä valkoinen laatta näyttää todella raikkaalta, mutta ehkä kuitenkin valitsisin sen tummemman värin lattiaan. Onkohan tällainen pikkulaatta saumoineen vaikeampi pitää puhtaana?

Studio Oink

Pic Studio Oink

Sitten hieman eri tyyliä. Tässä kuvassa miellyttää laatan maanläheinen väritys ja yhdistelmä valkoisten seinälaattojen kanssa. Tosin näyttäisivätkö tällaiset laatat “tunkkaisilta” pienessä kylppärissämme, jossa ei siis ole ikkunaa eli luonnonvaloa…? Sivuhuomautuksena: jos meillä koskaan on asunnossa erillinen wc, haluaisin sinne ehdottomasti tällaisen puoliväliin ulottuvan subway-laadonnalla tehdyn laatoituksen ja maalatun yläosan. Jenkeissä tätä tyyliä näki paljon.

Kuviolaatta

Pic Homebunch

Ja jokerina kuviolaatta! En tiedä haluaisinko meille ihan näin pientä kuviota kuin ylläolevassa kuvassa, mutta kuviollinen laatta voisi tuoda vähän persoonallisuutta muuten melko blankkoon kylppäriin. Jonkinlainen marokkolainen kuviointi voisi erityisesti näyttää kivalle. Toisaalta, kyllästyykö kuvioituun laattaan nopeammin?

Päätöksiä, päätöksiä… Minkä näistä ottaisit tai tuleeko kivempi ratkaisu mieleen? Kaikki ehdotukset ja vinkit otetaan kiitollisena vastaan!

**

Planning a little renovation in our bathroom. The floor tiles need to be replaced with new ones and now I’d need to decide what kind of tiling we want. Here’s some ideas but it’s hard to pick one. What do you think?

– Mirka

Ps: pahoittelut muuten blogin hiljaiselosta. Kevät on iskenyt ryminällä päälle ja blogille on jäänyt vähemmän aikaa. Muutama kuukausi vielä ja sitten helpottaa. Yritän siihen asti blogata ainakin kerran viikossa, toivottavasti jaksatte mukana!

Edit: avomiehen vaatimuksesta korjattu postauksen toinen kappale talonyhtiön vastuunjakotaulukon mukaiseksi ;)

This entry was posted in: #koti/home, #kylpyhuone/bathroom

by

Oman kodin myötä sisustamiseen ja remontointiin hurahtanut esteetikko. Ajaton design, rento pintojen ja tekstuurien sekoittelu sekä kuppi hyvää kahvia ovat lähellä sydäntäni. 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee vanhassa kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa.

Kiva kun kävit, mukavaa jos jätät kommentin! / Thanks for visiting, great if you leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s