About

About Kauniit neliot 1

Ensimmäisen oman kodin myötä syvemmälle sisustamiseen hurahtanut esteetikko esittäytyy. Olen aina ollut kiinnostunut siitä mille tila näyttää ja tuntuu. Blogin perustamiseen innoitti omien ’kauniiden neliöden’ hankkiminen yhdessä avomieheni kanssa vuonna 2013, ja blogi ottikin ensiaskeleensa syksyllä 2014. Noin 50-neliöinen kaksiomme sijaitsee 1920-luvun kerrostalossa Helsingin kantakaupungissa. Pikkuhiljaa ja maltillisella budjetilla olemme laittaneet asunnosta oman näköistä.

Kotimme sisustus tasapainoilee allekirjoittaneen toimesta modernin klassisen ja rennon pohjoismaalaisen tyylin välimaastossa. Vaikka en koekaan seuraavani orjallisesti mitään erityistä tyylisuuntausta, saattaa silmä kuitenkin poimia meiltä vivahteita skandinaavisesta minimalismista, 50-60 -lukujen muotokielestä sekä teollisuustyylistä. Väreistä pääosassa ovat harmaa, valkoinen, lämmin puu sekä ripaus mustaa.

Arvostan vanhan säilyttämistä, entisöintiä ja kierrätystä. Useat huonekalumme ja koriste-esineemme ovatkin löytyneet kirpputorilta tai vanhan tavaran liikkeistä. Panostan harkitusti myös design-esineisiin. Tällöin haen klassisempaa ratkaisua, joka kestää vuosia tai vaikka vuosikymmeniä. Pidän myös kontrasteista, ja (museotunnelman välttääkseni) yhdistelen kodissamme reilusti sekä uutta että vanhaa. Sisustamisen ja siitä kirjoittamisen lisäksi nautin muun muassa hitaista viikonloppuaamuista, puhtaan pyykin tuoksusta, matkustelusta ja tummapaahtoisesta kahvista.

Uskon, että kauniiseen kotiin ei vaadita maaseutukartanon kokoista asuntoa pelkästään viimeisimmillä design-esineillä varustettuna. Blogissani haluan jakaa ajatukseni siitä, mikä itseäni sisustuksen saralla inspiroi ja ihastuttaa. Aiheet vaihtelevat oman kodin ratkaisuista muotoilun klassikoihin, remonttivinkkeihin sekä välillä myös itseäni inspiroivien kauniiden tilojen tai ratkaisujen esittelyyn. Saattaa satunnaisesti mukaan livahtaa muitakin elämän osa-alueita liippaava postaus. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

– Mirka